Vanaf maart 2013 medisch pedicure

Als pedicure mag ik mezelf vanaf maart 2013 officieel Medisch Pedicure noemen. Sinds het behalen van het basisdiploma in 1991 heb ik alle benodigde aantekeningen verzameld en dit jaar middels het schrijven van een portfolio en toelichten hiervan voor een commissie het diploma behaald. Dit diploma is ontwikkeld door ProCert. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit in de pedicurebranche.

Bij Medisch pedicure Hetty kunt u naast de gewone voetbehandeling nu ook terecht voor alle behandelingen aan risicovoeten. Deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heb ik uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en reparatie- en antidruktechnieken. Hiermee vergroot ik de behandelmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. In mijn professioneel ingerichte praktijk met wachtruimte aan de Kerkweg in Kockengen word vanaf heden gewerkt volgens vastgestelde richtlijnen. De medisch Pedicure weet ook precies wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandelend) arts. Tevens werk ik doelmatig samen met andere mensen in de ketenzorg zoals een podotherapeut, Diabetisch verpleegkundige, Zorginstellingen en Collega pedicures in de regio Stichtse Vecht.

Kwaliteit
Per 1 januari 2009 is het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) van start gegaan. Dit is een landelijk en open systeem waarin gediplomeerde pedicures zich kunnen registreren, inclusief vermelding van hun zorgspecialisaties. Dit systeem is toegankelijk voor onder andere consument, zorgverzekeraars en medische professionals om gericht te zoeken naar een gekwalificeerde pedicure. Mijn salon is hier ook in opgenomen omdat zij voldoet aan de volgende door het KRP vastgestelde kwaliteitsnormen: het naleven van de normen betreffende hygiëne, arbo en milieu. Het naleven van ontwikkelde richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen en het behalen van accreditatiepunten

door het volgen van bij- en nascholingen. Veelal wordt professionele voetverzorging door verzekeraars vergoed, indien er een medische indicatie is. Nu Pedicuresalon Hetty in het bezit is van Het medische diploma kan door de bredere kennis de cliënt nog beter geholpen worden met zijn of haar voetprobleem.

Like me
on Facebook

Medisch Pedicure Hetty heeft nu ook een facebookpagina.

Om ook met de tijd mee te gaan heeft Medisch Pedicure Hetty ook een facebookpagina. Op deze facebookpagina staan wekelijks nieuwe leuke berichtjes, activiteiten, weetjes of acties.

Op de facebookpagina kan u uw reactie achterlaten, vragen stellen of laten weten wat u vind van de salon. Dus, wil je het meest actuele nieuws over de salon, like mij dan op facebook!