Waarom zijn voeten zo belangrijk?

Hoewel de voeten het verst van ons af staan, hebben ze één van de meest belangrijke functies te vervullen. Namelijk ons voortbewegen.

Voor velen van ons houdt de lichaamverzorging zo'n beetje op bij de knieën. De voeten krijgen lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Dat is jammer want het zijn een van de belangrijkste onderdelen van ons lichaam. Voeten leggen dagelijks heel wat kilometers af. Voor werk worden ze vaak zwaar belast maar denk ook eens aan de belasting tijdens het sporten of het winkelen. Een beetje extra aandacht kan dus echt geen kwaad. Vooral als

we ouder worden en het lopen moeizamer wordt, dat soms gepaart gaat met sloffen, dan bedenken we pas hoe belangrijk onze trouwe onderdanen zijn. Pijn door likdoorns of andere dingen kan ons erg belemmeren in wat we moeten of graag willen doen. Daarnaast telt het uiterlijk natuurlijk ook mee.

Wat kan ik voor je doen?

Wat kan de pedicure voor jou betekenen?

Ik kan uw voeten bekijken en de voetklachten die u belemmeren in uw dagelijks leven of ontspanning verhelpen. Ook kan ik u adviseren. Een voetbehandeling voordat het zomer wordt kan ook lekker en verzorgend zijn. Mensen kijken in de zomer meer naar elkaars voeten dan u denkt. Kortom, redenen genoeg om eens een afspraak te maken met de pedicure!

Wat kun je
zelf doen?

Het onderhoud aan je voeten

Je kan jezelf helpen door je voeten goed te onderhouden. Een paar punten zijn daarbij belangrijk:

  • Was de voeten met niet te veel zeep en droog ze goed af tussen de tenen
  • Smeer uw voeten regelmatig in met een voet crème, dit voorkomt eelt en kloven
  • Knip nagels recht af, dit voorkomt het ingroeien van nagels
  • Draag kousen van minimaal 80% wol of katoen
  • Zorg dat uw schoen de goede pasvorm heeft